Skip to main content

Vi har alltid vært glad i å besøke kundene våre og slå av en prat. Man får innblikk i hva de tenker, hvilke strategier de har, og man får et unikt innblikk i hva som skal til for å gjøre det veldig bra og hva som gjør at andre kanskje ikke gjør det fullt så bra.

Med bakgrunn i kundenes tilbakemeldinger, har vi derfor samlet det vi mener er nødvendig å ta stilling til ved oppstart:

1. Regnskap
Ingen kommer unna å føre regnskap på et eller annet nivå. Her er det mye å spare om man gjør ting riktig. Et «must» er å ikke gjøre regnskapet manuelt. Det er viktig med gode integrasjoner, spesielt mellom kassesystem / nettbutikk og økonomisystem. Har man automatisk synkronisering mot regnskapsprogram sparer regnskapsfører masse tid, som igjen betyr lavere kostnader for selskapet ditt. Noen leverandører tar godt betalt for integrasjoner mens andre har det kostnadsfritt.

2. Kassesystem
Vi har skrevet en artikkel om kassesystemer i seg selv som kan leses HER. Når det kommer til kassesystemer er det mye å tenke på når det kommer til kostnader. Skal man lease slik at man slipper en høy investeringskostnad fra start? Eller bør man kjøpe? “Lease det som synker i verdi, og kjøp det som stiger” kan være en god huskeregel. Koster integrasjon, lagerstyring eller andre tjenester ekstra, eller er det en sum for alt inkludert? De rimeligere systemene der ute tar ofte en prosentuell del av omsetning, noe som er greit å få svar på før man inngår en avtale. Det er stor variasjon i kassesystemer, så anbefaler å lese artikkelen vi har skrevet om teamet.

3. Kundeklubb
Kundeklubb eller lojalitetsprogram er et supert verktøy for å nå ut til dine kunder og skape høyere omsetning i din butikk.
Med kundeklubb samler bedriften masse kunnskap og informasjon om kundene, som senere kan brukes til å kommunisere effektivt. Kommunikasjonen kan bestå av relevante tilbud, kampanjer, produkter etc. Det finnes en rekke ulike måter å sette opp en kundeklubb på, men det viktigste er å gi kunden noe tilbake for sitt samtykke, slik at kundeklubben vokser. Husk at 75% av forbrukerne der ute sier at de favoriserer butikker som tilbyr belønninger, og at 20% av butikkens eksisterende kunder i snitt genererer så mye som 80% av overskuddet.

Leverandører av kundeklubber finnes det mange av. Det har i lengre tid vært en større investering å sette i gang, men konkurransen i markedet har tilspisset seg, og flere kundeklubber som DILLER har nå en «pay as you grow» modell hvor du betaler en lav sum per medlem, uten en oppstartskost. Du betaler heller ikke noe for klubben før du går over 30 medlemmer.

4. Nettbutikk
Det er ingen tvil om at vi lever i en digital verden og at markedet på nett vil vokse enormt fremover. Derfor er det veldig viktig å være synlig på nett, selv om man kanskje ikke ønsker å selge produktene sine der.

Det finnes flere muligheter for nettbutikker. Mange tenker at man må lage en helt fra bunnen av, noe som er en stor investering. Fordelen med å lage noe fra bunn, er at man kan skreddersy den til akkurat det behovet man har. Ulempen er nettopp prisen – det kan bli fryktelig dyrt! Enklere versjoner som Shopify og Wix er veldig populært og er en enkel måte å få solgt produktene sine på. Dessverre har de lite egne integrasjoner, så man er avhengige av 3 parts integrasjoner for regnskap, lagerstyring og transport. Det er også vanskelig å nå kunder organisk uten å bruke masse penger på markedsføring via Google, Facebook etc.

Noen kassesystemer, som f.eks PCkasse, settes opp med en ferdig nettbutikk styrt via kassesystemet. Når butikk og nettbutikk snakker sammen, blir det veldig enkelt å ha kontroll på lagerbeholdning, regnskap og transport. PCkasse tilbyr alt fra digital fremvisning av produkt, til en fullverdig nettbutikk. Din butikk kan være på nett minutter etter at kassen er installert! Smart, ikke sant?

5. Samle flere tjenester hos en leverandør!
Spar deg selv for mye tid og frustrasjon. Finn en leverandør som kan tilby flere produkter, slik at du selv sitter igjen med færrest mulig kontaktpunkter. Marerittet for enhver driver er å ikke vite hvor man skal ringe når noe går galt. Har man samme leverandør på kassesystem, bankterminal, fiber, telefoni, kundeklubb, webshop, sikkerhet og it-drift slipper man å forholde seg til 8 ulike personer.

Du får mer kontroll over økonomi med færre fakturaer, og en part å ringe til dersom du trenger hjelp eller support.

Vi i IP Solutions AS har spesialisert oss på å være en totalleverandør mot retail/handel, restaurant og barn med alt nevnt ovenfor, slik at kunden skal få en enklest mulig hverdag! Ta kontakt i dag for en hyggelig prat.

Leave a Reply