Skip to main content

Det er et hav av kassesystemer der ute og det er ikke alltid like lett å forstå hvem man burde kontakte, hvor man skal lete eller hva man skal se etter. Vi i IP Solutions AS har lang erfaring med ulike aktører innen bransjen . Her gir vi eksempel på 3 ulike typer og tips!

1. Det «enkle» er ofte det beste sies det, og vil garantert fungerer for mange. Av de enklere variantene som er der ute er nok Izettle som nå heter Zettle det mest brukte i Norge. For en liten kiosk, idrettslag, messer eller en butikk uten høy omsetning er dette systemet helt topp.

De enklere kassesystemene er oftest raske å ta i bruk og baserer seg i stor grad på en pad, men har noen mangler. Ofte får man ikke en god regnskapsintegrasjon, det er lite eller ingen lagerstyring og systemene blir ofte svært dyre i bruk ved høy omsetning. Enklere kassesystemer virker ofte rimelige når du først inngår avtalen, men det kan skjule seg dyre transaksjonskostnader som ikke alltid er like enkelt å forstå eller identifisere. Hver gang man gjennomfører et kjøp eller transaksjon, tar blant annet systemer som Zettle en prosentsats av omsetningen som går gjennom systemet. Denne transaksjonskosten kommer på toppen av kortinnløsningsavtalen, kombinasjonen vil være et dramatisk innhogg på bunnlinjen til bedriften.

2. Manuelle kasser er en god gammeldags maskin med knapper som de fleste av oss husker fra vår barndom. Disse er fortsatt mye i bruk i dag og er veldig solide i drift.

Det skal følgelig mye til for at du må bytte ut en slik, men på bakgrunn av sin svært basis funksjonalitet, kan det være lønnsomt å se på andre løsninger. Slike typer kasser har dessverre ingen lagerstyring eller regnskapsintegrasjon og heller ingen automatiske dagsoppgjør, så her må man forholde seg til fysiske kvitteringer, papir og permer. Dersom du ikke gjør regnskapet selv, blir det ofte mye jobb med en slik type løsning, da alt må sendes manuelt til din regnskapsfører, noe som igjen blir dyrt.

De færreste av oss sitter vel i dag og skriver dokumenter på skrivemaskin..?

3. PC styrt kasse

Med PC-styrt kasse er det ikke så mye negativt å komme med annet enn at det tar litt tid å få satt opp løsningen skikkelig. Men når systemet først er oppe er de bunnsolide!

En kasseløsning kan brukes fra alt til salg av enkle cafevarer, til mer avanserte oppsett med webshopintegrasjon, kundeklubb, lagerstyring, digitale kvitteringer og en mengde varegrupper. Med andre ord kan man tilpasse en løsning til ditt unike behov. Funksjonalitet som regnskapsintegrasjon, takeaway, bordkart med qr-kode, kundeklubb, digitale dagsoppgjør, statistikkmoduler, webportal for live salgstall, digitalt varemottak, VIPS-integrasjon og bestillingsforslag med mer ligger allerede klart i kassen.
Merk at noen leverandører av PC-styrte kasser tar betalt for disse tjenestene. Pckasse fra IP Solutions har disse løsningene kostnadsfritt tilgjengelig, men om man ønsker å ta de i bruk eller ei, er kun opp til deg – prisen forblir den samme.
All videreutvikling av software gis også med gratis, slik at kassen hele tiden blir mer moderne og tilpasset tiden vi lever i. En løsning fra oss skal være enkel å ta i bruk, uten å ta opp mye av tiden din på administrering. Det som er fint med en PC-styrt kasse er at man aldri vokser seg ut av den – systemet kan endres fra å benyttes som en enkel kasse, til å settes opp mer avansert og tilpasses din vekst. Et slikt system kan også leveres til butikkjeder, hvor man enkelt får opp lagerstatus på tvers av kjeden. Det samme gjelder gavekort og tilgodelapper som kan benyttes på alle avdelinger.

Er du på utkikk etter et nytt system? Ta kontakt med oss da vel? Systemet finnes i 59 ulike bransjer pr dags dato, så muligheten for at vi kan levere et godt produkt til nettopp deg er svært stor!

Leave a Reply